Duravit introduceert nieuwe designs en Activity Spots voor de badkamer

Compleet interieur designaanbod voor de badkamer

Design, functionaliteit en bedieningsgemak, deze drie elementen zijn bij Duravit perfect op elkaar afgestemd. Een totaalconcept vanuit het oogpunt van de klant betekent bij Duravit dat de badkamer consequent wordt onderverdeeld in vier functies (Activity Spots): ‘washing’, ‘bathing’, ‘showering’ en ‘toileshing’*. Voor alle vier de spots biedt Duravit hiermee, in een consistent doorgevoerde herkenbare stijl, perfect op elkaar afgestemde en optimaal combineerbare producten voor architecten, binnenhuisarchitecten, aannemers, badkamerontwerpers, badkameradviseurs en gebruikers.

Bijvoorbeeld de washing-spot: hier gaat het in eerste instantie om het zich opfrissen en mooi maken. Duravit biedt voor de wastafel veel ruimte voor een persoonlijke touch met een rijke variatie aan geheel verschillende designopties die altijd goed met elkaar combineren. Verlichting, spiegels, schapruimte, accessoires en kranen zijn perfect op elkaar afgestemd. Dankzij de verstelbare perlator is een waterballet bij de kraan en het sanitair nu verleden tijd. Passende opbergoplossingen maken het uitgebalanceerde plaatje helemaal af. De keuzemogelijkheden voor verschillende meubeloppervlakken zijn goed doordacht. Van melaninelagen, kwarts, echt hout tot gelakte en gekleurde oppervlakken, het past altijd perfect bij elkaar.

Met dit nieuwe uitgangspunt maakt Duravit de designopties van de badkamer gemakkelijker voor zowel de professional als voor de consument. Daarbij verhoogt het de veiligheid en efficiency bij de installatie. Op deze manier wordt een perfect passend, uitermate functioneel en visueel harmonieus geheel gecreëerd, waarbij er rekening wordt gehouden met de individuele wensen van de gebruiker.

Nieuwe designer in het designernetwerk van Duravit

Duravit en de Deense designer Cecilie Manz presenteren op de ISH 2017 haar interpretatie op Scandinavisch design. De Luv-collectie valt vooral op door haar elegante minimalisme gecombineerd met het gevoel en warmte waar de designer voor staat. Voor het eerst werkt Duravit met mat glazuur in zachte tinten aan de buitenzijde van de DuraCeram-waskommen, waardoor er een prachtig contrast ontstaat met de hoogglans witte keramische binnenzijde van de kom. Nieuwe subtiele Scandinavische tinten komen ook weer terug in de meubels. De Luv-collectie combineert Scandinavisch design met nieuwe technologieën, nieuwe kleuren en nieuwe materialen die zacht en warm aanvoelen op de huid en tevens functioneel zijn.

Vero, VeroAir en DuraSquare

Vero, Design by Duravit, is al sinds 2001 de architectonisch-geometrische klassieker in badkamerdesign. De VeroAir-serie interpreteert de tijdloze geometrische vormen van Vero met zijn moderne productietechnologieën op een geheel nieuwe manier. De lijn is nu nog opmerkelijker, maar behoudt wel het onmiskenbare karakter van deze succesvolle serie.

De nieuwe serie DuraSquare is een upgrade van de VeroAir en heeft met zijn pure, precieze en minimalistische uitstraling geen introductie nodig. Bij de vormgeving van deze nieuwe collectie versmelten strakke randen met organisch vloeiende binnencontouren. Van wastafel tot ligbad, het hele assortiment heeft een consistent design en is vervaardigd uit de innovatieve materialen DuraCeram en DuraSolid.

Uitgekiende kraancollectie

Duravit presenteert op de ISH 2017 drie collecties gericht op projecten of het dagelijkse leven: C.1, ontstaan in samenwerking met designer Kurt Merki Jr. en daarnaast de series B.1 en B.2. De kranencollecties vullen de nieuwe lijnen prachtig aan en vormen de perfecte finishing touch voor het productassortiment van Duravit.

Aanvullende noviteiten meubels

Het aantal upgrades wordt aangevuld met handige meubeluitbreidingen, zoals een nieuw ingedeeld assortiment consoles, de aanpassing van de meubelseries L-Cube en Vero/VeroAir, de meubelserie Ketho in combinatie met de keramische serie ME by Starck en een uitbreiding van het assortiment spiegelkasten.

Verdere innovaties voor de toekomst van de badkamer

Innovatieve features op het gebied van comfort en hygiëne, bijvoorbeeld de doorontwikkeling van de HygieneGlaze of de verder geoptimaliseerde spoeling van de VeroAir spoelrandloze closet, laten niet alleen de sterke innovatieve kracht van Duravit zien maar ook haar continue streven naar de hoogste kwaliteit. Met de Biotracer – het wereldwijde eerste app-gestuurde urineanalyse-toilet – presenteert Duravit haar visie op het toilet van de toekomst. De gebruikers kunnen hun fysieke conditie zelf analyseren en sturen op basis van de gemeten waarden.

 

*'toileshing': een kunstwoord, samengesteld uit 'toilet using' en 'washing', omvat hiermee het gebruik van de toiletten, urinoirs, bidets en SensoWash® douche-wc-zitting.